Uživajte na Požeškoj fišijadi za vrijeme Aurea Festa

Već dugi niz godina u Požegu, za vrijeme Festivala u rujnu, redovito dolaze gosti i uživaju u divnim delicijama Požeštine.

Aurea Fest Požega je festival koji svake godine mami na tisuće posjetitelja u kasno ljeto kad sazrijevaju domaći plodovi i kad su berbe grožđa. Ali, ne dolaze gosti samo radi sjajne tamburaške glazbe, jesenskih plodova i vina. Oni dolaze na, već tradicionalnu, Požešku fišijadu. Ljubitelji riječne ribe, izvrsne kapljice, dobre glazbe i dobre zabave vraćaju se svake godine ovom događaju na kojem ne nedostaje druženja, slavonskih ljepotica niti prave slavonske fešte.

Uz natjecatelje koji se kroz prvi dio programa natječu u spremanju ribljeg paprikaša, ovdje vas očekuju brojni ribarski specijaliteti pripremljeni na tradicionalne načine te niz igara iznenađenja poput hvatanja šarana u specijalno uređenom jezeru. Kad se svemu tome dodaju odlična vina i dobra pjesma, i sve to u slavonskom veselju, naši posjetitelji uvijek se rado vesele upravo petku od svih festivalskih dana jer tu je fešta cijeli dan, a nastavlja se na glavnom požeškom Trgu sv. Trojstva uz Aurea fest Popularne glazbe od 20:00 sati.

Da Slavonci vole ribu to se ne krije, ali najviše ipak uživaju u spremanju ribljeg paprikaša za čije natjecanje se pripremaju majstori iz cijele zemlje, iako ih je najviše iz Slavonije. Dođete li, pak, kao gost na Fišijadu, zauvijek će vam ostati u sjećanju to veselje i slavonsko gostoprimstvo koje će vas svake godine zvati natrag u ovaj predivan, ljupki kraj.

U nastavku donosimo informacije o vremenu i mjestu održavanja Fišijade 2016.

Mjesto održavanja: Gradski park pored Orljave

Datum: 2.9.2016. godine (petak)

Organizator: Turistička zajednica Grada Požege

Vrijeme: početak u 10:45 sati

Odlični tamburaši, miris ribljih specijaliteta i dobro raspoloženi domaćini navest će vas da ovdje ostanete cijeli dan i da uživate u dobrom društvu u hladu gradskog parka pored rijeke Orljave, koji se nalazi blizu sportsko rekreacijskog centra Požega – pravoj oazi Požežana u ove ljetne dane.

Turistička zajednica Grada Požege svoje je adute stavila u ove zadnje ljetne dane upravo na ovu manifestaciju valorizirajući tako gostoprimstvo i sjajnu gastronomiju ovog kraja, ali i nudeći svojim gostima kušanje domaćih vina i drugih domaćih autohtonih proizvoda.

Pozivamo vas na Festival svih festivala u Požegu od 28. kolovoza do 3. rujna Aurea Fest Požega 2016. A posebno vas pozivamo na uživanje u ribljim delicijama 2.9.2016. na Požešku fišijadu!

Dođite, guštajte s nama i odlično se zabavite u Požegi!

Više informacija potražite na stranici Turističke zajednice Grada Požege