AUREA FEST OBIČAJA

Požega, Hrvatska

U 17:00 sati na Trgu sv. Terezije očekuje vas otvoreno glazbeno prijepodne „Sretna dolina“ uz okupljanje mnogobrojnih glazbenika svih uzrasta, plesača i pjevača u organizaciji udruge Nota.
I ove godine povezujemo glazbenike u izvođenju pjesme We Will Rock You grupe Queen. Cilj je ove inicijative da se obori Guinness- ov rekord u najmasovnijem izvođenju ove pjesme.

U 18:00 sati svečana festivalska povorka polazi od Željezničkog kolodvora, Njemačke i Kanižlićeve ulice do Trga sv. Trojstva, uz sudjelovanje povijesnih postrojbi RH, Gradske glazbe Trenkovi panduri, KUD-ova Požeštine, konjanika i zaprega te vinogradara, vinara i voćara Požeško slavonske županije.

U 19:00 svečano otvorenje Aurea Festa Požega 2017.

U 19:15. sati smotra povijesnih postrojbi od strane gradonačelnika grada Požege.

U 19:30 sati Aurea Fest običaja. Radost druženja i ljepotu narodnih običaja doživite uz KUD-ove našeg kraja koji će na pozornici predstaviti običaje Slavonije.

U 21:00 sati Izbor najgizdavije šokice koji svake godine predstavlja tradicionalne nošnje i poznavanje tradicije, a povjerenstvo će izabrati najljepšu nošnju, najveću bećarušu i najšokicu ovogodišnjeg festivala.