Subota 31. kolovoza

17:00 h

DJEČJI FESTIVAL

Trg sv. Terezije

Trg sv. Terezije središnje je mjesto okupljanja najmlađih i njihovih roditelja u vrijeme Aurea festa. I ove će godine odzvanjati veseljem i smijehom jer u bogatom četverodnevnom programu očekuju vas Drvo bajki, natjecanja, radionice, prekrasne koreografije i predstave, vješti mađioničari, luckasti klaunovi i spretni žongleri.

Detaljni raspored događanja pogledajte ovdje sredinom kolovoza.

18:30 h

GABI NOVAK & MATIJA DEDIĆ

Glazbena škola

U subotu 31. kolovoza u večernjim satima u dvorani Glazbene škole Požega uživat ćemo uz hrvatsku glazbenu divu Gabi Novak u pratnji njezina sina Matije Dedića, jednog od najboljih jazz pijanista ovih prostora.

Ulaznice za koncert bit će u prodaju sredinom kolovoza.

19:30 h

SUPER GLAS AUREA FEST

Trg sv. Terezije

Veliko zanimanje među osnovnoškolcima svake godine izaziva Super glas Aurea Festa.

Natjecanje će i ove godine biti održano u sklopu Aurea Festa Požega od 29. kolovoza do 1. rujna na Trgu sv. Terezije, a sudjelovat će svi koji su prošli audiciju u svibnju te oni koji prođu kvalifikacije u četvrtak 29. kolovoza. Finale je u nedjelju 1. rujna.

20:30 h

AFP ZLATNE ŽICE SLAVONIJE

Trg  Sv. Trojstva

Aurea Fest Zlatne Žice Slavonije ove godine će se održati u subotu 31. kolovoza, kad će biti predstavljeno dvadesetak novih skladbi na najpoznatijem i najdugovječnijem tamburaškom festivalu u svijetu.

Od izvođača svoj dolazak potvrdili su: Slavonske lole, Slavonski dukati, Stjepan Jeršek Štef, Boris Ćiro Gašparac, Šima Jovanovac, Kristali, Rubato, Viktorija Kulišić Lončarić, Blanka Došen, Garavuše, Sanja Hajduković, Zvona, Darko Ergotić, Berdaševa priča, Žeteoci, Vlado Bašić, Ana Baketarić, Joe Kirin, Bećarine, Stjepan Japarić i Ansambl Ruže.

Po završetku Zlatnih Žica Slavonije, legende hrvatske tamburaške scene Slavonske lole će na Trgu sv. Trojstva održati samostalni koncert.

0:00 h

AUREA RETRO PARTY- SOUL FINGERS

Pješačka zona

Ove godine Aurea fest retro party predstavlja legendarne Soul fingerse.