Petak 31. kolovoza

Aurea Fest popularne glazbe – 20:30 sati

Aurea Fest popularne glazbe 2018. tradicionalno je smješten na Trgu Sv. Trojstva, na kojemu će se ove godine predstaviti 19 skladbi hrvatske popularne glazbe.

1. Vanna

2. Mia Dimšić

3. Marko Tolja

4. Vigor

5. Gazde

6. Fluentes

7. Igor Delač

8. Marko Kutlić

9. Domenica & Kedžo

10. Beta Sudar

11. Emina Arapović

12. Posegana

13. Kim Verson ft. Bojan Jambrošić

14. Bosutski bećari

15. TAB

16. Dominik Blaževac

17. Jure Brkljača

18. Luka Basi

19. Neno i Nikolina Belan

Aurea urban fest, bivši atletski stadion – 23:00 h

Drugi središnji događaj je novi Aurea Urban Fest, na lokaciji bivšeg atletskog stadiona. Nastupit će tri odlična banda: TBF, Brain Holydays i Justin’s Johnson.

 

TBF ne treba posebno predstavljati. Jedan su od prvih bandova u Hrvatskoj koji su stvarali hip hop scenu 90-ih godina. Do danas imaju objavljeno 8 albuma i dobitnici su brojnih diskografskih nagrada. Za njih je važno reći da su uspjeli stvoriti jedinstveni glazbeni pravac, koji je fuzija  hip-hopa, funka, rocka i soula.

Brain Holidays zagrebački su reggae bend, osnovan 2000. godine. Imaju dva hvaljena studijska albuma: „Stereo Roots“ i „Save Peace Babylon Delete“. Pozitivne vibracije, kao odrednica reggae glazbe, lajtmotiv je  benda koji i u dobrim i lošim vremenima zrači vedrinom te širi ruke prema svim ljudima dobre volje.

 

Justin’s Johnson je swing-ska-punk bend iz Splita. Prvi studijski album “Na krivom mjestu u pravo vrijeme”, izdaju 2013. godine te nailaze na odlične kritike publike i struke. Preko 300 održanih koncerata do sada odveli su bend izvan granica države, a tokom godina imali su zapažene nastupe na brojnim festivalima u regiji.