Četvrtak 30. kolovoza

Otvorenje festivala Aurea Fest 2018. –  Svečana povorka – 19:00 h

Svečana povorka tradicionalno označava početak Aurea Festa. Uživat ćemo u Festivalu običaja i kulturne baštine, nastupima KUD-ova te izboru najgizdavije Šokice. Aurea Fest ulazi na velika vrata!

Povorka kreće u 18 sati sa Željezničkog kolodvora, otvorenje se očekuje oko 19 sati, nakon čega slijedi Festival običaja i kulturne baštine te Izbor najgizdavije šokice.

4. Aurea Jazz Fest na „bivšem atletskom stadionu“ – 20:30 sati

Kao domaćin , festival će već tradicionalno otvoriti Big band Požega sa svojim gostima.

 

Jedan od ovogodišnjih gostiju BBP je Marko Tolja, koji će predstaviti svoje nove swing obrade domaćih pop i rock hitova sa zadnjeg albuma „Stavi pravu stvar“ koji je snimio s Big Bandom HRT-a.

 

 

Drugi izvođač Aurea Jazz festa ove je grupa Cubismo. Radi se o jedanaesteročlanom sastavu koji izvodi afrokubansku i latinoameričku glazbu. Odlikuje ih bogatstvo instrumenata te izrazito snažni i plesni ritmovi. Cubismo, osim obrada jazz standarda te popularnih i tradicionalnih kubanskih pjesama, izvodi i svoje autorske kompozicije.

Aurea Fest elektronske glazbe

PlatinumIN – 00:00 sati

Nakon koncerta grupe Cubismo selimo se u Platinum IN gdje na će na Aurea Festu elektronske glazbe nastupiti PEZNT te DJ Topa i Pintha Indahouse.

PEZNT je najpoznatiji hrvatski house dvojac iza kojeg se kriju Blacksoul (dugogodišnji producent i DJ, veteran house glazbe te vlasnik jedne od najjačih etiketa house glazbe u ovom dijelu Europe) te Mark de Line producent koji svoju karijeru započeo odličnim remixom za Sharamov (Deep Dish).