Požega se oprostila od Krunoslava Kiće Slabinca

Na Zagrebačkom krematoriju ispraćen je velikan hrvatske glazbene scene i Požeškog festivala Krunoslav Kićo Slabinac. Požega se od Krunoslava Kiće Slabinca oprostila kratkim programom u na Trgu sv. Terezije, gdje su se okupili tamburaši s područja Požeške doline i izveli dvije skladbe – Otiš’o je s mirisima jutra i Pjesmu rastanka, na inicijativu Aurea Festa Požega. Pridružili su im se sadašnji i nekadašnji dužnosnici, čelni ljudi Aurea Festa Požega, kao i građani kojima je tamburaška glazba i Kićo u srcu.

Minutom šutnje odana je počast Kići, ali i prerano preminulome tehničkom direktoru Aurea Festa Požega Igoru Hruškaru, koji nas je također nakon teške bolesti napustio prošlog tjedna.

Više slavonskih gradova se ujedinilo u ideji da se u isto vrijeme na trgovima izvedu dvije skladbe te na taj način simbolično isprati legendu tamburaške glazbe. Podsjetimo, Krunoslav Kićo Slabinac posljednji puta je u Požegi nastupio prošle godine, održavši koncert pred ispunjenim Trgom Svetog Trojstva, kao vrhunac Retrospektivne večeri Aurea Festa Požega.