Petak 28.8.2020.

19:00 h

AUREA FEST OBIČAJA I KULTURNE BAŠTINE / IZBOR NAJGIZDAVIJE ŠOKICE

Trg Sv. Trojstva

Mimohodom od Osnovne škole Antuna Kanižlića do Trga Svetog Trojstva tradicionalno će započeti ovogodišnji Aurea Fest Požega. S obzirom na epidemiološke mjere, ove godine povorka je nešto kraća i s manje sudionika. Tako će u mimohodu sudjelovati Požeške mažoretkinje, Trenkovi panduri, Gradska straža Požega, Gradska glazba Trenkovi panduri te KUD-ovi sudionici festivala.
Nakon otvaranja festivala u 19 sati započinje Aurea Fest običaja i kulturne baštine, koji promovira običaje, kulturu i tradiciju Slavonije. Ovaj festival će ujedno biti i izborni za nastup na državnim smotrama krajem godine, jer zbog koronavirusa nisu održane županijske smotre folklora na kojima se biraju predstavnici za državne smotre.
Naravno, i ove godine bit će održan Izbor najgizdavije Šokice.
U večernjim satima koncert će na festivalskoj pozornici održati Gazde, dragi gosti Požege od početka svoje karijere

 

22:30 h

KONCERT GAZDE

Trg Sv. Trojstva

Gazde – tamburaški rockeri iz Markuševca, ove će godine začiniti prvu večer Aurea Festa Požega!
Prvo pojavljivanje na festivalu bilo je na upravo na Zlatnim žicama Slavonije u Požegi 1993. godine, kad su na prvu osvojili publiku kao najbolji i najperspektivniji tamburaški sastav pjesmom Zbog tebe sam to što jesam.
Usljedili su brojni hitovi – Ostarit ću ja ostarit ćeš ti, Ja pijem da zaboravim, Još i danas zamiriši trešnja i mnoge druge, a nakon gotovo tri desetljeća karijere, vraćaju se u Požegu, bez koje ne bi bili to što jesu.

Hrvatska televizija će snimati koncert i emitirati ga u svom programu.