Nedjelja 1. rujna

17:00 h

DJEČJI FESTIVAL

Trg sv. Terezije

Trg sv. Terezije središnje je mjesto okupljanja najmlađih i njihovih roditelja u vrijeme Aurea Festa. I ove će godine odzvanjati veseljem i smijehom jer u bogatom četverodnevnom programu očekuju vas Drvo bajki, natjecanja, radionice, prekrasne koreografije i predstave, vješti mađioničari, luckasti klaunovi i spretni žongleri.

Detaljni raspored događanja pogledajte ovdje sredinom kolovoza.

19:30 h

SUPER GLAS AUREA FEST FINALE

Trg sv. Terezije

Veliko zanimanje među osnovnoškolcima svake godine izaziva Super glas Aurea Festa.

Natjecanje će i ove godine biti održano u sklopu Aurea Festa Požega od 29. kolovoza do 1. rujna na Trgu sv. Terezije, a sudjelovat će svi koji su prošli audiciju u svibnju te oni koji prođu kvalifikacije u četvrtak 29. kolovoza. Finale je u nedjelju 1. rujna.

20:30 h

RETROSPEKTIVA – PJEVAT ĆE SLAVONIJA

Trg  Sv. Trojstva

Glavni događaj ovogodišnjeg Aurea Festa je nedjeljna Retrospektiva požeškog festivala pod nazivom Pjevat će Slavonija, na kojoj će biti izvedene festivalske  uspješnice od 1969. godine pa sve do danas.

Dvadeset  izvođača uz veliki revijalni orkestar s bezvremenskim hitovima podsjetit će koliko je sjajnih pjesama iznjedrio požeški festival. Retrospektiva će biti kombinacija iskustva i mladosti te da će uz tamburaške sastave i soliste biti puno zanimljiv dueta i glazbenih suradnji.

Neke od pjesma koje će se čuti, a ponikle su s požeškog festivala su: Pjevat će Slavonija, Dan plavetan kao lan, Lažu selo lažu ljudi, Slavonijo ja sam tvoje dijete, Sve poštivam svoje uživam, Inati se Slavonijo, Kuća na kraju sela, Sve je ona meni, Tajna najveća, Đenka, Snaša, Vranac…

Retrospektiva Pjevat će Slavonija je u nedjelju 1. rujna s očekivanim početkom u 20,30 sati uz izravan prijenos na programu Hrvatske televizije.