AUREA FEST 2018. – Četvrtak 30. kolovoza

Tradicionalni svečani mimohod bio je uvod u ovogodišnji Aurea fest Požega. Po dolasku vesele povorke ovogodišnji festival otvorio je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

– Ovo je Slavonija – gizdava, prpošna i bogata. Volim cijelu Hrvatsku, ali nema veće ljepote na svijetu i vrjednijih ljudi od ovih, koji su i danas na najbolji mogući način pokazali tko smo i što smo. Svi koji ste nam došli u goste, uživajte s nama, s toplim srcem požeškim. – rekao je gradonačelnik.

Uslijedio je Aurea fest običaja i kulturne baštine, na kojemu se predstavilo desetak lokalnih kulturno-umjetničkih društava, a u mimohodu Požeške mažoretkinje, Trenkovi panduri, Gradska straža Požega, Konjogojstvene udruge iz Pleternice i Požege te udruge vinara i vinogradara iz Kutjeva i Požege. U Izboru najgizdavije Šokice ove je godine lentu osvojila Sanela Bunikić iz KUD-a „Radinje“ iz Siča, odjevena u narodnu nošnju staru više od 120 godina.

Prostor južnog dijela bivšeg atletskog stadiona ponovno je sinoć vraćen u život, četvrtim po redu Aurea jazz festom. Big Band Požega privukao je brojnu publiku, a Marko Tolja još jednom pokazao ljepotu svoga glasa u swing i jazz izvedbama. U drugom dijelu afro-kubanskim ritovima posjetitelje je rasplesala grupa Cubismo.

Od događanja na Trgu sv. Terezije spomenimo pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem izvođenju skladbe, za koju je izabrana „We will rock you“ grupe Queen, zatim dječji festival s predstavama, radionicama i igrama za djecu, kao i izlučna natjecanja Super glasa.

U parku Pod gradom održan je prvi Art park, a u pješačkoj zoni uz cjelodnevnu ponudu rukotvorina, domaćih proizvoda, nastup uličnih zabavljača i nagradne igre, goste je tijekom večeri zabavljao Tamburaški sastav Arteški bunar.

Pred ponoć je u Platinum IN-u započeo Aurea fest elektronske glazbe, na kojemu su nastupili domaćin DJ Topa te house senzacija PEZNT i DJ Pintha Indahouse.

www.aurea-fest.com