Četvrtak 29. kolovoza

17:00 h

DJEČJI FESTIVAL

Trg sv. Terezije

Trg sv. Terezije središnje je mjesto okupljanja najmlađih i njihovih roditelja u vrijeme Aurea Festa. I ove će godine odzvanjati veseljem i smijehom jer u bogatom četverodnevnom programu očekuju vas Drvo bajki, natjecanja, radionice, prekrasne koreografije i predstave, vješti mađioničari, luckasti klaunovi i spretni žongleri.

Detaljni raspored događanja pogledajte ovdje sredinom kolovoza.

 

18:00 h

AUREA FEST OBIČAJA I KULTURNE BAŠTINE / IZBOR NAJGIZDAVIJE ŠOKICE

Trg Sv. Trojstva

Aurea fest običaja i kulturne baštine tradicionalno otvara Aurea Fest Požega.

Nakon mimohoda ulicama grada sve do Trga sv. Trojstva, na središnjoj festivalskoj pozornici predstavit će se brojna kulturno-umjetnička društva koja njeguju stare običaje i naše kulturno nasljeđe.

Uz KUD-ove u povorci tradicionalno sudjeluju Požeške mažoretkinje, povijesne postrojbe, konjogojske udruge, udruge vinara i vinogradara te mnogi drugi.

Vrhunac večeri je Izbor najgizdavije Šokice.

 

20:30 h

AUREA JAZZ FEST

B.A.S.

Lokacija bivšeg atletskog stadiona pokazala se prošle godine punim pogotkom te će se i ove godine tamo održati Aurea jazz fest s nastupom Big Banda Požega i gostiju iz iznimno popularne televizije emisije HTV-a „A strana“ poput Jure Brkljače, Marka Kutlića, Brune Oberan, Renate Sabljak i Antonele Đinđić.

Nakon vatrenog BBP-a i gostiju publici će se predstaviti drugi izvođač ovogodišnjeg Aurea jazz festa, austrijski glazbenik Raphael Wressing & Soul Gift Band.

 

ART PARK

Art park je umjetnička oaza u podnožju požeškog starog grada i ispred ulaza u zonu Aurea jazz festa i Aurea urban festa. Održava se 29. i 30. kolovoza 2019. godine.

Prošle godine okupio je brojne kreativce s njihovim nekonvencionalnim umjetničkim kreacijama i instalacijama, radionicama, knjižnicom bez zidova, izložbama slika i glazbenim programima te brojnim drugim sadržajima.

Vaše ideje i prijave za sudjelovanje u Art parku 2019. pošaljite na artpark@aurea-fest.com