Aurea Fest

AUREA FEST POŽEGA

7 dana 7 noći
Pjesme, plesa…tambure i vina

U toj prekrasnoj Požegi biseru „Zlatne doline“
Pjesma se u Slavoniji s puno ljubavi prenosila s koljena na koljeno, a duga tradicija festivala proteže se od davne 1969. godine. Zlatne žice Slavonije je glazbeni festival tamburica, folklora i pop glazbe koji se svake godine održava u Požegi. Moderni festival održava se svake godine od 1990. godine.
Festival “Aurea Fest Požega” je uspješan spoj estradne i pučke manifestacije o čemu svjedoče sedmodnevna događanja na Trgu Svetog Trojstva i Šetališnoj zoni u Požegi koja okupljaju iz godine u godinu sve više posjetitelja diljem regije.

Pjesma, vrhunska vina, gastro ponuda, koncerti, izložbe, sportska natjecanja, smotra folklora i mnogo drugih zabavnih programa održat će se u Požegi od 28. kolovoza do 03. rujna 2016. godine pod sloganom „Sedam dana – Sedam noći“.

Na glavnoj pozornici na Trgu Sv. Trojstva program počinje Festivalom običaja, uz tradicionalnu folklornu povorku i Požešku berbu grožđa. U okviru ovoga festivala prikazat će se i izvoditi razni običaji, glazba i plesovi iz života naroda koji žive u Slavoniji. Iste večeri vidjet ćemo i izbor za najgizdaviju Šokicu i tamburaški koncert. Slijedi sutradan Festival uličnih svirača i mađioničara na kojem će se izvoditi glazbene točke raznih stilova i vrsta sastava kao i točke mađioničara, potom u utorak Festival plesa na kojem nastupaju razne plesne skupine suvremenog plesa i izvrsne mažoretkinje. U srijedu je Festival jazza s nastupom fantastičnog Big Banda Požega, prvu damu hrvatske jazz scene i bluesa Zdenke Kovačiček i odlični Internacionalni Greenhouse Blues Band. Četvrtak je festival koreografiranog folklora, na kojem će nastupiti najbolja kulturno umjetnička društva Slavonije s atraktivnim koreografijama plesova Hrvatske i drugih naroda i Aurea Fest Elektronske glazbe. U petak na Festivalu popularne glazbe Požega 2016. nastupit će 16 poznatih pjevača ovoga stila glazbe, a u drugom dijelu će svaki izvesti jedan od svojih hitova s nekog od proteklih festivala.

Aurea Fest Zlatne žice Slavonije Požega 2016. – Festival tamburaške glazbe, tradicionalno najpoznatiji festival kojim se do sada predstavljao, donosi 16 najpopularnijih solista i sastava. Program je predvidio i svakodnevna događanja u pješačkoj zoni, a svaku noć u dogovorenim lokalima i restoranima svirat će glazba različitih stilova, od tamburaša, zabavnih sastava, rock and rolla, DJ-a i repera do jazzera, koji će upotpuniti ponudu i povećati.
Vidimo se u Požegi!

Izravan prijenos svih 7 dana Festivala možete pratiti na linku koji je dostupan na službenim stranicama Festivala www.aurea-fest.com ili na stranicama Poljoprivredne TV Požega.