AUREA FEST 2021 – Program za petak 27. kolovoza

Večeras započinje Aurea Fest 2021. godine. Festivalska povorka će od 18:30 sati mimohodom doći od OŠ Antuna Kanižlića na Trg Svetog Trojstva, gdje od 19 sati započinje program otvaranja festivala i Aurea fest običaja i kulturne baštine.

S obzirom na to da kulturno-umjetničkim društvima tijekom većeg dijela pandemije nisu bile omogućene probe, brojka od jedanaest sudionika s područja Požeško-slavonske županije nas veseli, a većini je ovo prvi nastup nakon dugo vremena.

Birat će se i najgizdavija Šokica od jedanaest prijavljenih, među kojima ih je nekoliko u nošnjama s područja izvan Požeško-slavonske županije.

U drugom dijelu programa večeras su predviđena dva koncerta. Nakon izbora najgizdavije Šokice, predvidivo oko 21:30 sati, s nastupom će krenuti Tamburaški sastav Rubato, dok oko 22:30 započinje koncert benda Dominik & co.

S obzirom na promjenjive vremenske uvjete, napominjemo da će se današnji program na natkrivenoj festivalskoj pozornici od 19 sati pa nadalje sigurno održati. Jedina današnja neizvjesnost je oko mimohoda, koji će u slučaju kiše zbog objektivnih razloga morati biti otkazan.