AUREA FEST 2016. POPULARNE GLAZBE

Priliku da budu prvi put izvedene dobilo je 16 pjesama, a koje će se  najviše pjevati do sljedećeg festivala, odlučit će publika. Uz poznate izvođače koji su već nastupali u Požegi, kao što su npr. Begini, Antonija Šola ili Gazde neki su u Požegi zapjevali prvi put – Meri Androković, Ljubavnici, The Ljubičanstveniitd.

Kako su to već rekli mjerodavni, nije bilo jednostavno okupiti 16 popularnih imena autora i izvođača na jednom festivalu. Neki su već prvi put izvedenom pjesmom od festivalske publike dobili dulji pljesak, mada to nije jamstvo uspjeha. U dušu slavonsku taknuo je Marko Tomasović, a simpatije je zaplijenila i pjesma „Malo pića malo dugmića“  koju je izveo bandGERONIMO feat. Shamson69 i Đakovčanke. The Ljubičanstveni su pjevali simpatično o „Pedesetima“, a među pjesmama koje ćemo vjerojatno još dosta puta čuti je „Magla“ u izvođenju Emine  Arapović  ili „Bez tebe“ Kristijana Rahimovskog. Domaći sastav Poseganaizveli su „Na, na, na.“ , a Blanka Smoljić debitantica je koja je zapjevala veslu dinamičnu pjesmu uz Mejaše. Požeški festival ne mimoilaze niti Begini i Antonija Šola. Prvi pljesak obećava i da će se ispuniti očekivanja uspjeha osječkog Vigora s pjesmom „Gdje si sada, pile moje“. Gazdesu pjevale pjesmu „Ljubav stara“, ali ne Požegi na kojoj su pobrali jedan od svojih prvih festivalskih uspjeha. U drugom dijelu večeri slijedili su već provjereni hitovi u izvedbi svih izvođača.

Festival popularne glazbe vodio je već pomalo gost-domaćin Branko Uvodić s Jelenom  Pajić. Izvedbama su važan doprinos dali iskusni prateći vokali (Bubi, Daria, Martina i Fudo) i festivalski orkestar pod ravnanjem Zvjezdana Marjanovića. Ukupni dojam dala je i scenografija – velika likovna kulisa koju je naslikao i izradio požeški majstor Marijan Grbac, uz tehničku podršku izrade potkonstrukcije i montaže spretnih majstora Rajič gradnje.

Tekst: B. Starčević Tesari

Foto: Hrvoje Kusik